Ekosfeer. Bouwen aan een mooie wereld.

De massieve tegelkachel

 

 

 

Principe en opbouw

De massieve tegelkachel bestaat steeds uit een verbrandingskamer in combinatie met een warmte-opslag systeem. Op hun weg naar buiten geven de hete verbrandingsgassen een groot deel van hun warmte af aan het massieve warmte-opslag systeem dat op zijn beurt de warmte vertraagd vrijgeeft onder de vorm van straling. De totale massa wordt berekend in functie van de specifieke warmtebehoefte, met typische massa's van 1000 kg en meer.

De bouw van het warmte-opslag systeem gebeurt met modulaire keramische bouwstenen (KMS van Ortner). Met dit systeem kan men de vorm van het buizennetwerk aanpassen aan het gewenste uiterlijk van de tegelkachel.

 

 

Warm water

Het is perfect mogelijk om de authentieke sfeer van een houtvuur te combineren met de productie van warm water voor de centrale verwarming en/of voor het sanitair warm water. De uitgekiende systemen van Brunner laten toe om ofwel het bestaande verwarmingssysteem te ondersteunen ofwel om een goed geisoleerde eensgezinswoning volledig te verwarmen op basis van een tegelkachel. De warmtewisselaar (1) kan zowel in opbouw op de verbrandingskamer aangesloten worden als volledig geintegreerd zijn in het ketellichaam. Op die manier kan 30 tot 70% van de opgewekte warmte in het water opgeslagen worden.

 

 

Fornuis

Koken krijgt een heel nieuwe dimensie met het houtgestookte fornuis van Brunner. De hete rookgassen kunnen naar keuze onder de kookplaat geleid worden of door de ernaast gelegen warmtewisselaar stromen. Het fornuis is zo gebouwd dat bij gebruik als verwarming de kookplaten niet direct verwarmd worden en in de keuken een aangename temperatuur heerst.

 

 

 

© Copyright 2012. All Rights Reserved.