Ekosfeer. Bouwen aan een mooie wereld.

Autonome Energie Centrale

 

 

 

In het voorjaar van 2016 brengen we een baanbrekend toestel op de Belgische markt, een autonome energie centrale (AEC). Voor het eerst is men er in geslaagd een toestel te ontwerpen dat op een continue en milieuvriendelijke manier elektriciteit kan opwekken, gebruik makende van niet-lineaire vloeistofdynamica in een zwaartekrachtveld. Eindelijk een echte oplossing tegen de stijgende energieprijzen, de hegemonie van de energiereuzen en de toenemende druk op het milieu.

 

Technische gegevens:

- cilinder van 4.5m hoog, 0.5m diameter, +- 1000 kg

- net output: 4750-4800 Watt (400V, 3-phase, 50Hz)

- opbrengst elektriciteit per jaar: ruim 40 000 kWh (bij 24u/24u werking aan vollast)

- verwachte kostprijs: 23 000 €/ excl. btw excl. installatie

 

Hoe te implementeren

Een AEC kan zowel geintegreerd worden in een elektriciteitsnetwerk als volledig autonoom werken.

- Bij een aansluiting op het net moet de installatie goedgekeurd worden door de netwerkbeheerder. In dit geval werk je best met een terugdraaiende teller. Zo werkt het net als een grote batterijbank. Je krijgt op dit moment echter geen geld voor wat je jaarlijks meer opwekt dan dat je zelf verbruikt. Deze installatie is relatief eenvoudig, en dus ook goedkoper, maar je blijft wel afhankelijk van het net.

Er kan ook gedacht worden aan een installatie van een AEC om het elektriciteitsverbruik van meerdere gezinnen te dekken.

- Bij een autonome werking is er geen aansluiting meer op het net en moet je, in de meeste gevallen, zelf zorgen voor een vorm van opslag. Dit is mogelijk in de vorm van elektriciteit (batterijen) - om af en toe de geproduceerde 5 kW te kunnen verhogen naar wat je op dat moment aan het verbruiken bent- en in de vorm van warmte (buffervat), voor verwarming en sanitair warm water. Deze installatie is een stuk complexer, maar biedt je ook een volledige onafhankelijkheid.

 

 

Interesse?

Laat ons uw interesse weten via info@ekosfeer.be en we houden u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws over deze AEC.

 

Wilt u zeker zijn dat u dit jaar nog een AEC kunt plaatsen? Bestel dan nu alvast uw exemplaar. De eerste twee jaar zal de oplage nog relatief beperkt zijn. Installaties zullen gebeuren in volgorde van datum van bestelling.

Zij die nu al een AEC voorbestellen, krijgen een gratis bezoek aangeboden aan het demonstratiemodel dat binnenkort in Duitsland te bezichtigen zal zijn. Daarna heeft u een week de tijd om van uw aankoop af te zien met volledige terugbetaling van het voorschot.

 

 

 

pour version française, cliquez ici

© Copyright 2012. All Rights Reserved.